Agenda (incl evenementen)

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Vrienden van de hulpverlening,

 

Zondag  14 -07-13 gebeurde mij iets uitzonderlijks. Ik was doende om een windwijzer op een afdak te bevestigen en om onopgehelderde redenen schoof de ladder waar ik op stond onderuit.

Ik maakte een val en vond mijzelf terug op de grond, maar op het eerste gevoel was er niet veel aan de hand. Mijn voeten, benen, handen en linkerarm functioneerden normaal, maar mijn rechterarm kon ik helaas niet optillen. Bij nadere beschouwing zag ik dat er een ijzeren, geplastificeerde stok van twee meter lengte, die daar stond om planten te steunen, door de bovenarm zat. Een halve meter van de stok stak in de grond. Letterlijk vastgepind dus. Er was weinig bloed te zien en weinig pijn te voelen.

Ik heb mijn vrouw gevraagd om 112 te bellen en binnen 5 minuten na dat moment was de ambulance aanwezig. Het ambulancepersoneel bezag de situatie heel rustig en handelde voor zover ik kon zien heel bekwaam hun eerst onderzoek af.

Zij kwamen tot de conclusie dat de hulp van de brandweer nodig was om de stok door te knippen om mij naar het ziekenhuis te kunnen vervoeren. Voor de beleving: eerste 112-melding 19.28, oproep brandweer 19.36.

Ook die waren binnen een paar minuten aanwezig en hebben deskundig en onder aanwijzing van het ambulancepersoneel hun werk gedaan en mij verlost van de uitstekende delen van de stok, daarbij veertig centimeter in mijn arm overlatend.

Daarna ben ik op een brancard geholpen en vervoerd naar het Orbis Medisch Centrum in Sittard.

Daar aankomend stond een team van vier personen klaar om mij in ontvangst te nemen, de stok te verwijderen, verdere benodigde medische handelingen te verrichten en mij mobiel te maken voor de thuisreis.

Even na half tien was ik weer in Stein.

Wat mij van het hart moet is, dat ik onder de indruk ben van de snelheid en effiniëncy van de hulpverlening in Nederland. Dat mag en moet ook wel eens gezegd worden.

Mijn dank nogmaals en ik hoop dat u dit bericht onder de medewerkers en met name onder de dienstdoende collega's op zondag 14 juli kunt verspreiden.

Mooi werk mensen.

Jos en Jenny Thewessem,
Stein

Advertenties

logo gemeente stein
provincie limburg logo
sos112
300x250 aangepast
focus
logo watdoejijbijbrand lc
natuurbrandthermometer

Zoeken