Agenda (incl evenementen)

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Het is voor het brandweerpersoneel onmogelijk alle bijzondere gebouwen in de gemeente te kennen en van ieder bijzonder gebouw allerlei informatie te onthouden. Toch wordt van hen verwacht dat ze bij een melding, ongeacht of deze 's nachts of overdag is, op de hoogte zijn van een aantal zaken. Ontbreekt deze specifieke informatie van een bouwwerk dan kan dit gevolgen hebben voor de veiligheid van de brandweermensen en voor de veiligheid van de gebruikers van het betreffende pand.

Dit wordt voor een belangrijk deel ondervangen door het vastleggen van belangrijke gegevens in de bereikbaarheidskaarten en aanvalsplannen. Deze kaarten en plannen zijn aanwezig op de brandweerkazernes en worden bij een uitruk meegenomen. De plannen zijn dusdanig van opzet dat tijdens de korte rit van de kazerne naar de brandmelding een goede indruk ontstaat van het gebouw waar men met spoed naar toe moet.

Eenmaal ter plaatse gebruikt de brandweer de plannen om snel te verkennen en om te bepalen wat een goede inzetmethode in relatie tot de aanwezige risico's is.

Er worden twee soorten plannen onderscheiden;

  • Aanvalsplannen AVP
  • Bereikbaarheidskaarten BK

De brandweer bepaalt per gebouw of er een plan voor gewenst is en, indien gewenst, welk type plan gewenst is.

Met behulp van een bereikbaarheidskaart is de brandweer goed geïnformeerd over de plaatselijke situatie van het object, de bluswatervoorzieningen en de bijzonderheden van het object en het gebruik ervan.

Een aanvalsplan wordt voor complexere gebouwen gemaakt en bevat naast de informatie uit de bereikbaarheidskaart gedetailleerde tekeningen per bouwlaag. Ook zijn hierin mogelijke scenario’s verwerkt die kunnen optreden bij een calamiteit.

Advertenties

logo gemeente stein
provincie limburg logo
sos112
300x250 aangepast
focus
logo watdoejijbijbrand lc
natuurbrandthermometer

Zoeken